Bakfiets
electrische fietsen facebook

Elektrische bakfiets

Bakfiets elektrisch

 

Een bakfiets met elektrische trapondersteuning. Handig voor zowel ouders met kinderen als grootouders met kleinkinderen (om toch makkelijk de kleinkinderen te vervoeren met niet al te veel been inspanning). Vrijwel alle normale elektrische fietsen worden gemaakt om relatief lichte toerfietsen voort te bewegen. Bakfietsen worden doorgaans zwaar beladen (kinderen) en worden vaker voor kortere stukken ingezet. Daardoor zijn er vaker momenten waarop de trapondersteuning even veel meer kracht moet leveren. Normale trapondersteuning sets zijn daarvoor minder geschikt. Het vraagt aanpassing van motor, accu en niet onbelangrijk: de controller. Sommige bakfiets producenten bieden de mogelijkheid om je oude bakfietsom te zetten naar een elektrisch bakfiets. Voor zowel tweewielers als driewielers.

Hieronder een filmpje van Fietsersbond, met info en tips over het kiezen van een elektrisch bakfiets:

 

 

 

 

 

Voor meer informatie over normale elektrische fietsen, zie dan ook in het linkermenu de Elektrische Fietstest, voor een test van 26 electrische fietsen uit 2015, met de beste electrische fietsen. Of kijk gerust verder op deze website, links in het menu, voor andere elektrisch fiets informatie.

 

 

Electrice fiets, tips, herenfietsen, bakfiets elektrisch, info, damesfietsen, elektrische bakfiets, beste fietsen 2015, test, fietsendrager