Vouwfiets
electrische fietsen facebook

Elektrische vouwfietsen

Elektrische vouwfiets test

 

Bij de aanschaf van een electrische vouwfiets moet je op een aantal dingen letten. Is hij makkelijk in- en uit te vouwen, is de accu afneembaar (dat scheelt met tillen), hoe groot zijn de wielen (weggedrag), hoeveel ruimte neemt de electrische vouwfiets in als hij opgevouwen is en wat is de actieradius van de electrische vouwfiets (hoe ver kom je met een volle accu). Neem altijd eerst een proefrit om gewend te raken met de fiets voordat je hem aanschaft.

Het verschil tussen een gewone vouwfiets en een electrische vouwfiets zit hem in de trapondersteuning. Als je maar een klein beetje kracht zet op de trappers , denkt de electrische vouwfiets dat hij moet ondersteunen. Daardoor wordt de motor aangezet en wordt je volledig electrisch voortbewogen zonder dat dit je inspanning kost. Volgens de wet mag de elektromotor niet sterker zijn dan 250 watt (0,25 kW) en mag deze alleen gebruikt worden ter ondersteuning van het trappen. Als er niet wordt getrapt, mag de motor geen voortstuwing leveren. De trapondersteuning mag de electrische vouwfiets slechts helpen om een snelheid van 25 kilometer per uur te halen, daarboven moet de motor automatisch uitschakelen. Hieronder nog een filmpje van Waterkampioen over elektrische vouwfiets test:

 

Elektrische vouwfiets

Een electrische vouwfiets is ideaal om te gebruiken als je veel van het openbaar vervoer gebruik maakt (bijvoorbeeld meenemen in de trein of bus), of gewoon als je het handig vindt om een compacte fiets te hebben die je gemakkelijk op kan bergen (op bijvoorbeeld een boot).

 

Elektrische vouwfiets test, tips, herenfietsen, elektrische vouwfietsen, info, damesfietsen, elektrische vouwfietsen, beste fietsen 2015, test, bakfiets, fiets met hulpmotor, fietsendrager