E-MTB
electrische fietsen facebook

De elektrische mountainbike

De beste E-MTB 2016

 

In 2016 moet het dan echt gaan gebeuren. De doorbraak van de elektrische mountainbike. Werd er afgelopen jaren nog een beetje raar gekeken naar deze bergfiets met trapondersteuning. In 2016 kan je ook niet meer om de E-mountainbike ( E-mtb ) heen. Voor een natuurlijke, bergachtige toertocht in het buitenland. Maar ook in Nederland worden ze steeds populairder. Met een elektrische mountainbike wordt een berg opeens gemakkelijker te bedwingen. Bij de rit omhoog helpt de traponderteuning je omhoog en naar beneden heb je goede vering, brede banden en een betere geometrie die alle grip en comfort bieden die je nodig hebt.

 

De accu

De accu wordt bij de meeste e-mtb 's bovenop de schuine buis geplaatst. Dit gaat ten koste van de plaats waar u de bidon kunt plaatsen. Hier bestaan tegenwoordig ook andere manieren voor. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een sportieve en lichtgewicht rugzak.

 

Motor op e-mtb

Er zijn verschillende uitvoeringen van de e-mountainbike. Je kan kiezen tussen twee opties.. De motor in het achterwiel of de motor op de trapas. Hier gelden vrijwel dezelfde voor- en nadelen voor als voor de motoren bij de elektrische fiets (zie voor meer info hiernaast in het menu).

 

Leveranciers die momenteel diverse elektrische mountainbikes op de markt hebben gebracht zijn Koga, Giant, Trek, Idworx en Cube

 

Test 2016

Het bekende magazine E-mountainbike heeft een test gedaan met 9 E-mountainbike modellen van 2016:

 

 

- Cube Stereo Hybrid 140 HPA SL

- Scott E-Genius 710 Plus

- Rotwild R.X FS 27.5 Evo

- Specialized Turbo Levo FSR Expert 6Fattie

- Haibike SDURO AllMtn Pro

- Flyer Uproc 6 8.90

- Bergamont E-Line Trailster C8.0

- KTM Macina eGnition 27.5 11 CX5

- Lapierre Overvolt FS 900

 

 

De beste van de gehele test is de Scott E-Genius.

De winnaar met de beste prijs/kwaliteit is de Cube E-mountainbike . Hieronder een filmpje van deze E-MTB, de Cube Stereo 140 HPA 2016: