Fietsendrager
electrische fietsen facebook

Fietsendrager elektrische fiets

Fietsendrager voor elektrische fiets

 

Een fietsendrager voor elektrische fietsen zijn speciale fietsendragers voor elektrische fietsen. Niet elke fietsendrager is hier namelijk voor geschikt, Dit heeft vooral te maken met het gewicht van een electrische fiets. Vooral vanwege de accu is de fiets veel zwaarder. Electrische fietsen wegen ongeveer 30 kilo.

 

Wanneer je een fietsendrager voor elektrische fietsen koopt, staat altijd aangegeven of deze ook geschikt is voor het dragen van electrische fietsen. Daarnaast is het ook heel belangrijk op de maximale kogeldruk van de auto te letten. Dit is het maximaal aantal kilo's dat de trekhaak mag vervoeren.

 

De populairste fietsendrager voor elektrische fietsen zijn de types die je achter de auto kunt bevestigen, op de trekhaak. Dit zijn dan ook meteen de duurdere varianten, maar ook wel de meest praktische. De electrische fietsen kan je namelijke makkelijk weer eraf krijgen. Nadat je de drager hebt bevestigd, til je heel eenvoudig de fietsen in de houder. Even vastmaken en klaar. Nadeel is dat de kofferbak dan niet meer open kan. Er zijn ook kantelbare fietsdragers te koop, zodat je de electrische fietsen kunt wegklappen en de kofferbak kunt openmaken. Aan fietsendragers die je achterop de auto bevestigt, zit ook een stekker. Deze sluit je aan op de auto, zodat de achterverlichting het nog steeds doet als de fietsen achterop de auto staan. Vroeger werd vooral gebruikgemaakt van 7-polige stekkers, tegenwoordig zie je vaak 13-polige stekkers. Heeft de drager een 7-polige stekker, maar je auto een 13-polige ingang? Dan kun je altijd nog een verloopstekker kopen.

 

In het schema hieronder is een aantal fietsendragers te zien die geschikt zijn voor elektrische fietsen en wat het maximale draagvermogen is van de fietsdrager.

 

Fietsendrager voor elektrische fiets