Seniorenfiets
electrische fietsen facebook

Seniorenfiets trapondersteuning

Senioren fiets met trapondersteuning

 

Voor senioren en mensen met medische klachten die zich niet meer op een gewone fiets makkelijk kunnen voort bewegen, biedt een elektrische fiets uitkomst. De fiets ontlast knie- en heupgewrichten omdat er minder kracht nodig is om de pedalen rond te krijgen. Dit noemt men fiets met trapondersteuning. Daarnaast is er minder kracht en uithoudingsvermogen nodig. Daardoor kunnen deze mensen langer in beweging blijven wat in het algemeen goed is voor hun gezondheid.

Elektrische fietsen kunnen ook helpen bij de trainingsprogramma's van hartpatiƫnten. Gebleken is dat trainingsprogramma's gebaseerd op oefeningen zoals fietsen het aantal doden bij hart- en vaatziekten zoals hartinfarcten met 27% afnemen. Ook blijkt dat deze patiƫnten zich veiliger voelen als ze een elektrische fiets gebruiken in plaats van de gewone fiets, omdat er minder hartactiviteit nodig is tijdens het fietsen.

 

senioren mannen kiezen vaak voor een elektrische fiets met een damesframe. Verstandige keuze, want zo heb je ook in de toekomst geen opstap problemen. Kortom een seniorenfiets is de ideale fiets met trapondersteuning voor de wat ouderen onder ons.

 

Hieronder een filmpje over senioren die een cursus op een elektrische fiets met trapondersteuning volgen: